Datang ke Kantor Google di Jakarta for The First Time

For the first time, Google Indonesia invited us to visit their office at Pacific Century Place Tower, Jakarta on the 45th floor. I asked my sister to accompany me, so I could enjoy the meeting while my sister was playing with my child. We went there by train then continued with online transportation. Selvi, Kang Hendra, Teh Debby, Mbak Ninin, and me welcomed by Ms. Fiana then registered us one by one.


Blogger Bogor was invited to discuss about Question Hub. Right after I got the invitation, I had a big question about question hub, I never heard it before but the browser can't gave me clear information about this. Till we meet Ms. Fiana at his office, she explained that question hub is a tool that enables creators or publishers like us to create content or articles based on unanswered questions. Question Hub collects unanswered user questions and show them to bloggers, writers, and content creators like us. Ms. Fiana gave us an example about the Borobudur Temple, most of people ask about how to get there? What about the ticket? but one user ask about how much Borobudur is? We can answer those questions by submit our url from blog that related to the question. Even if the price of Borobudur did not include on our content, but the keyword 'Borobudur' can be found inside it.





This is really interesting! We can explore everybody's questions then we can create the content in our blog. After that we can submit the link in Question Hub. It's easy, isn't? We took some pictures together as the meeting finished. Ms. Fiana would be glad if Blogger could have a chance to collaboration again with Google Indonesia. As the photo session ended, we went home. Thank you Google Indonesia! I hope this chance is just another beginning! Cheerios :)


22 comments:

  1. Mantap... Sudah jalan jalan aja ke kantor google tapi kok enggak ke share hasilnya di grup. Apa aku yg kelewat ya? Tapi habis baca ini aku mau cobain Question hub... Kayaknya menarik dan seru.

    ReplyDelete
  2. Betapa beruntungnya kakak nih bisa datang kekantor google di.jakarta...jadi iri 😢

    ReplyDelete
  3. Kantor Google asyiikk banget ya Mba
    Banyak properti yg cucmey buat pepotoan
    pengin main2 yg di Jkt jugaaa
    --bukanbocahbiasa(dot)com--

    ReplyDelete
  4. Wow! Must be something interesting to visit Google Indonesia's office. I have no experience coming there. Hope one day ya. Related to Question Hub, need to explore more and more and possibility we can find question that never come in our head, ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, we can ask anything but Google maybe can't answer it because nobody wrote about it.

      Delete
  5. Saya itu sejak lama pengin ke kantorgoogle ini, Mbak. Katanya di sana nyaman banget. Makanya karyawannya pada enjoy kerja. Jadi kan selama ini taunya google dari dunia maya, sekarang bisa lihat langsung isi dapurnya hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh ya datang kalo gak dapat undangan?
      kalo boleh wah asyik bingitzzz...

      di Medan dua bulan belakangan google sering adain workshop, setiap wiken.
      satu pun saya blom pernah hadir, pasti bentrok terus sama acara lain

      Delete
    2. Setau saya harus berdasarkan undangan kak

      Delete
  6. keren mbak, jadi pengen juga main ke kantor googlenya langsung. Apa daya kami masih di daerah yang jauh dari jakarta.

    ReplyDelete
  7. Great Experience! How lucky you are!
    Now I know that question hub is a tool that enables creators or publishers like us to create content or articles based on unanswered questions. 
    Thank you for sharing:)

    ReplyDelete
  8. I'm very nyesel nggak bisa ikutan this event. Padahal pengen banget know the questionhub like you explained. But, dont have permission from office.

    ReplyDelete
  9. woww seruu bngt bisa dateng langsung ke kantor google, kalau weekend boleh gk ya kita main ksna ajak anak2 hee

    ReplyDelete
  10. Now I know from u, Mbak Gioveny that question hub is a tool that enables creators or publishers like us to create content or articles based on unanswered questions. Thank u so much ya.

    ReplyDelete
  11. Informasi seperti ini bagus banget dan Mbak Gioveny berbaik hati sudah membagikannya buat kita². Tfs ya Sis... Ditunggu tulisan lainnya.

    ReplyDelete
  12. Wawwww keren banget diundang google. Dan question hub ini juga menarik banget ya. Bisa bantu kita juga utk cari konten. Kerennn

    ReplyDelete
  13. Seru banget bisa ke kantor google yang katanya nyaman bgt bagi para pekerjanya. Mereka ngundang random gitu atau lewat komunitas mbak?

    ReplyDelete
  14. Serunya bisa main ke kantor google, mesti pakai undangan yah kak. Btw itu google question hub kita bisa langsung pakai atau mesti download

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kayaknya harus via undangan mbak. Question hub ini bisa langsung ketik di browser mbak

      Delete
  15. Wah.. ternyata banyak komunitas blogger ya yang diundang ke Kantor Google Indonesia.

    Aku juga pas hari Kamis lalu ke sana, cuma belum sempat menuliskan reportasenya.

    ReplyDelete
  16. kemarin juga lihat beberapa postingan teman yang datang ke kantor google dan berhasil membuatku iri. Betapa beruntung nya kakak bisa kesana , pasti jadi pengalaman yang gak bakal di lupakan ya

    ReplyDelete

thank you for stopping by dear, your comment will create happiness :)

Mom Blogger

Kumpulan Emak Blogger

My Instagram